Bærekraft

BÆREKRAFT VED VESTNES FJORDHOTELL

Følg oss på Facebook

Vestnes Fjordhotell tar bærekraft på alvor, og er derfor en sertifisert som Miljøfyrtårn-bedrift!

 

Vi har med dette forpliktet oss til å  arbeide kontinuerlig med miljøforbedringer for  å redusere våre klima- og miljøutslipp. 

Grønt hotell

Miljøfyrtårn-bedrift

Miljøfyrtårn er et anerkjent og effektiv verktøy for sertifisering og miljøledelse, og Norges mest brukte sertifikat for bedrifter som vil dokumentere sin miljøinnsats. Sertifiseringen er et synlig bevis på at vi aktivt tar miljø- og samfunnsansvar, og at vi ønsker å bidra til grønn omstilling. 

Alle gjester ved Vestnes Fjordhotell bor nå på et Grønt hotell, som garanterer at vi prioriterer arbeidet med grønne innkjøp, lavt energi- og kjemikalieforbruk, smart transport, et godt arbeidsmiljø, reduksjon i avfall og konsekvent kildesortering. Slik vil vi gradvis kunne rapportere bedre tall, samt jobbe systematisk og målrettet for fremgang. 

Vil du vite mer om miljøfyrtårn? Besøk www.miljofyrtarn.no

Bli med og ta ansvar!

Vi oppfordrer alle våre gjester til gjenbruk av kopper og håndklær i tillegg til begrensning av vannbruk og strøm. På hotellrommene finner du egne sorteringsstasjoner som gjør det enkelt å bidra til et grønnere opphold.

Hos oss vil du ikke finne engangsartikler på rommet ditt. I tillegg tilstreber vi å begrense bruk av engangsartikler i andre avdelinger ved hotellet, og tømmer lageret etter corona-pandemien. 

Økologisk, kortreist og vegetar-tilbud

Vestnes Fjordhotell skal prioritere bruk av økologiske råvarer/produkter, og har satt seg konkrete mål og tiltak for å øke andelen over tid. På sikt vil vi kunne tilby våre gjester en meny som prioriterer lokalproduserte, kortreiste, økologiske og bærekraftige råvarer. Andre tiltak er at vi skal få økologiske produkter inn på vår frokostbuffet. 

Har du innspill til vårt arbeid med bærekraft?

Vi setter stor pris på din tilbakemelding!

 

 

Grønn konferanse

Miljøfyrtårn-sertifisert for Grønne konferanser

Vestnes Fjordhotell er sertifisert for Grønne konferanser gjennom Miljøfyrtårn. Det betyr at vi tilrettelegger for at du som arrangør kan drive bærekraftig møteaktivitet, med redusert miljøpåvirkning. 

Informasjon 

Vi informerer alle deltaker om miljøtiltak i forkant av konferansen. Dette innebærer blant annet opplysning om kildesortering og gjenbruk av kaffekopper. 

Transport

Vi anbefaler alle deltakere å reise kollektivt eller å planlegge samkjøring til konferansen. Like utenfor hotellet finner man gode buss- og fergeforbindelser. For rutetider, se frammr.no

Innkjøp og engangsartikler

Våre vesentlige leverandører er miljøsertifiserte, og vi følger en nøye utarbeidet innkjøpsrutine som skal sikre grønne innkjøp. I tillegg faser vi ut all bruk av engangsemballasje etter corona-pandemien, og forbruket skal ned på et minimum. 

Servering

Til Grønne konferanser tilbyr vi en meny med minst mulig bruk av rødt kjøtt, og vi oppfordrer til å velge vegetar lunsj eller middag.

Menyene våre er tilpasset sjømatguiden til WWF verdens naturfond.

Vi tilbyr økologiske alternativer til både drikke og små-retter.  I tillegg skal vi prioritere mot kortreist og lokalproduserte varer.

Vi arbeider med å redusere matsvinn, og benytter overskuddsvarer fra det lokale bakeriet. 

Avfall

Vi har gode systemer for kildesortering i alle våre avdelinger, og det finnes miljøstasjon i konferanseavdelingen. Vi oppfordrer deg som attangør til å benytte gjenbrukbart effektmateriell. 

Ønsker du tilbud på Grønn konferanse?

Ta kontakt, eller kryss av i bestillingsskjema - så hjelper vi deg gjerne med å gjøre konferansen din grønn!

Dersom du har noen innspill eller forslag til gode miljøtiltak på deres konferanse, setter vi stor pris på å høre fra deg.